Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsoppa med ingefära

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod och enkel bjudsoppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfilén först i tunna skivor och sedan i strimlor.
  2. Snitta och skölj purjolöken och skiva den tunt. Skala och hacka rödlök och vitlök. Skala och fintärna ingefäran.
  3. Bryn kycklingen i en del av smöret. Ta upp den och ställ på sidan och fräs sedan purjo, rödlök, vitlök och ingefära i smör så att de mjuknar utan att få färg.
  4. Häll på vatten och kycklingfond. Koka alltsammans i ca 5 minuter. Skålla, skala och kärna ur tomaterna under tiden. Skär dem i tärningar.
  5. Lägg kycklingstrimlorna i soppan. Vispa ut mjölet i grädden och vispa ner i soppan. Sjud alltsammans i 4-5 minuter. Lägg i tomat-tärningarna just före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.