En god och frisk soppa som dessutom är rik på vitaminer, mineraler och fibrer.
Instruktioner
- Koka 2 liter vatten i en kastrull. Hacka lök och vitlök fint.
- Skär bort kycklinglåren (de ska inte avvändas). Skär ut kycklingfiléerna, ta bort skinnet och tärna eller strimla köttet fint.
- Lägg rygg och vingar i det kokande vattnet. Lägg även i matvete, lök, vitlök, salt, peppar och hönsbuljongtärning. Låt koka i ca 40 min under lock på svag värme.
- Kärna ur och tärna paprikorna fint.
- Ta upp rygg och vingar ur grytan och låt svalna på en tallrik. Lossa därefter köttet och lägg ner det i soppan alldeles mot slutet.
- Lägg ner kycklingfiléerna, tomatpuré, vinäger och koka under lock på svag värme ca 10 min.
- Hetta upp smöret i en liten panna. Tillsätt myntan och fräs snabbt, bara någon sekund, den ska inte brännas. Lägg ner den hackade paprikan och den frästa myntan i soppan och låt koka upp. Smaka av om det behövs salt och peppar.
- De två kycklinglåren kan tillagas på en gång eller sparas i kylen till ett annat tillfälle.
Publicerat den
13 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar