Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Asiatiska kycklingspett med nudelsallad

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Ett måste på buffébordet! Kycklingen ska marineras i minst en timme. Sen smakar köttet jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär varje kycklingfilé i tre delar på längden. Blanda alla ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg ner kycklingfiléerna och tillslut påsen. Lägg kallt minst 1 timme. Vänd påsen några gånger under tiden.
  2. HIT KAN DU FÖRBEREDA!
  3. Rosta sesamfröna i torr varm stekpanna tills de fått lite färg.
  4. Trä kycklingfiléerna på blötlagda spett. Lägg i långpanna. Spara marinaden.
  5. Stek kycklingfiléerna mitt i ugnen ca 15-20 minuter i 225* tills de har fin färg och köttsaften är helt klar.
  6. Pensla kycklingfiléerna med marinaden och rulla dem i sesamfröna.
  7. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skölj dem i kallt vattem och låt rinna av ordentligt. Dela dem i mindre bitar.
  8. Kärna ur och strimla paprikorna.Ansa och strimla vårlökarna. Kärna ur chilin och finhacka den.
  9. Stek nudlar, paprika och vårlök i sesamolja och matolja. Ringla över fisksåsen och smaka av. Bjud nudlarna till kycklingspetten. Servera tillsammans med mangosalsa som finns i mina recept.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • wassa 7 maj 2010

    mums

  • lizaliza 7 augusti 2013

    Nu undrar jag förstås om det verkligen är att rekommendera att pensla på marinaden som den råa kycklingen har legat i och sedan äta den? Eller är det jag som inte fattar?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.