Ett måste på buffébordet!
Kycklingen ska marineras i minst en timme. Sen smakar köttet jättegott!
Instruktioner
- Skär varje kycklingfilé i tre delar på längden. Blanda alla ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg ner kycklingfiléerna och tillslut påsen. Lägg kallt minst 1 timme. Vänd påsen några gånger under tiden.
- HIT KAN DU FÖRBEREDA!
- Rosta sesamfröna i torr varm stekpanna tills de fått lite färg.
- Trä kycklingfiléerna på blötlagda spett. Lägg i långpanna. Spara marinaden.
- Stek kycklingfiléerna mitt i ugnen ca 15-20 minuter i 225* tills de har fin färg och köttsaften är helt klar.
- Pensla kycklingfiléerna med marinaden och rulla dem i sesamfröna.
- Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skölj dem i kallt vattem och låt rinna av ordentligt. Dela dem i mindre bitar.
- Kärna ur och strimla paprikorna.Ansa och strimla vårlökarna. Kärna ur chilin och finhacka den.
- Stek nudlar, paprika och vårlök i sesamolja och matolja. Ringla över fisksåsen och smaka av. Bjud nudlarna till kycklingspetten. Servera tillsammans med mangosalsa som finns i mina recept.
Publicerat den
29 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
mums
Nu undrar jag förstås om det verkligen är att rekommendera att pensla på marinaden som den råa kycklingen har legat i och sedan äta den? Eller är det jag som inte fattar?