Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marinerade kycklingspett

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Spännande marinad till dessa kycklingspett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250º eller utegrillen.
  2. Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora tärningar. Blanda samman soja, honung, olja, teriyakisås, rom, vitlök, chilipepper och svartpeppar i en plastpåse.
  3. Lägg ner kycklingtärningarna och vänd runt dem i marinaden. Knyt till påsen och låt köttet marinera 2 timmar i kylen.
  4. Ta upp köttet och trä det på blötlagda gillspett av trä. Salta och lägg dem på en plåt. Grilla högt upp i ugnen, 5–6 minuter eller grilla på grillen.
  5. Vänd efter halva tiden. Kontrollera att köttet är genomgrillat. Spetten serveras på en bädd av rucolasallat och ex en god potatissallad till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jinxarn 25 januari 2010

    Trots lite för lite tid i marinaden, så smakade kycklingspetten kanoooon! Vi åt dem tillsammans med teriyakiräkor och en nudelwok. Mumma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.