Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med jordnötssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En given thai-favorit. Citrongräs och currypasta ger rätta dofterna. Jordnötssåsen kan serveras varm eller rumstempererad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i 1-2 msk breda strimlor. Skär den tjockare delen av citrongräset i bitar. Ta inte med den tunna, torra delen. Skala och skär vitlöken i bitar. Lägg detta och övriga ingredienser i en matberedare. Mixa slätt. Blanda marinaden med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Trä kycklingstrimlorna på spett. Lägg spetten på bakpappersklädd plåt. Ugnsstek i ca 15 minuter. . Jordnötssås: Fräs currypastan på medelvärme i olja. Häll på kokosmjölk. Rör i jordnötssmör, vatten, fond och socker. Koka ihop 2-3 minuter. Ta från värmen och tillsätt limejuicen och fisksås. Servera till kycklingspetten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.