- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En given thai-favorit. Citrongräs och currypasta ger rätta dofterna. Jordnötssåsen kan serveras varm eller rumstempererad.
Instruktioner
- Skär kycklingen i 1-2 msk breda strimlor. Skär den tjockare delen av citrongräset i bitar. Ta inte med den tunna, torra delen. Skala och skär vitlöken i bitar. Lägg detta och övriga ingredienser i en matberedare. Mixa slätt.
Blanda marinaden med kycklingen i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
- Trä kycklingstrimlorna på spett. Lägg spetten på bakpappersklädd plåt. Ugnsstek i ca 15 minuter.
.
Jordnötssås:
Fräs currypastan på medelvärme i olja. Häll på kokosmjölk. Rör i jordnötssmör, vatten, fond och socker. Koka ihop 2-3 minuter. Ta från värmen och tillsätt limejuicen och fisksås. Servera till kycklingspetten.
Publicerat den
4 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar