Arabisk pita köper man i invandrarbutiker. Hittar man det inte går det lika bra med mjukt tunnbröd eller vanligt pitabröd.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader och grill.
- Dela kycklingfiléerna på längden och trä upp på spett. Pressa över citronsaft och vänd runt kycklingspetten i kryddblandningen.
- Auberginekräm: Ansa och skölj och halvera auberginen på längden. Grilla den mjuk på grillen eller lägg den med skalet upp på plåt med bakplåtspapper. Grilla den högt upp i ugnen ca 10 min. Vänd och grilla 5 min till. Låt svalna lite innan auberginen skalas. Mixa aberginköttet tillsammans med övriga ingredienser i en mixer eller matberedare.
- Tärna gurkan fint. Skala och strimla rödlöken fint. Lägg dem i var sin skål och häll på ½ msk citronsaft samt ½ rsk socker på var och en, och vänd runt. Strimla ev salladen och gärna tomaterna.
- Grilla kycklingen på grillen eller i övre delen av ugnen ca 7 min, vänd efter halva tiden.
- Servera kycklingspetten med auberginekräm, gurka, rödlök, sallad, tomat och pitabröd.
Publicerat den
1 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar