Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med bacon och tzatsiki

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Tacokryddat kycklingspett med bacon som serveras med tzatsiki.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225º grill eller utegrill
  2. Dela lårfiléerna i tre delar och dela bacon skivorna på mitten. Trä upp kyckling och rullat bacon på dubbla blötlagda träspett.
  3. Blanda olja och soja och pensla spetten. Strö över tacokrydda. Lägg spetten på kanterna på en form och grilla, ca 8–10 minuter totalt. Vänd spetten under tiden. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
  4. Skölj och riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. Lägg den i en sil och strö över saltet. Låt gurka rinna av 10 minuter. Pressa ur saften innan gurkan läggs i en skål.
  5. Tillsätt yoghurt, olivolja, vitlök, mynta eller citronmeliss. Rör om och smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Servera spetten med blandad sallad, bröd och tzatsiki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.