Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med curry och frukt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingen blir mör och saftig av den krämiga marinaden. Den söta frukten till blir pricken över i:et på denna lättlagade rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg katrinplommonen i kallt vatten. Låt dem ligga 3-4 timmar. Blötlägg spetten om de är av trä eller bambu. Skär kycklingen i bitar.
  2. Marinad: Blanda yoghurt, curry, salt och cayennepeppar. Skala ingefäran och finriv direkt i blandningen. Lägg ner kycklingbitarna och låt dem marinera 3-4 timmar.
  3. Ta upp kycklingbitarna ur marinaden och trä upp dem, ananas och katrinplommon på spetten. Pensla med olja. Grilla dem 4-5 minuter per sida, tills kycklingen är genomgrillad.
  4. Servera spetten med tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.