Mört kycklingkött inslaget i bacon och omgärdat av läckra grönsaker. Dessa spett kommer att göra succé på grillfesten.
Instruktioner
- Skölj kycklingbrösten i kallt vatten. Dela dem i 12 bitar. Skala vitlöksklyftan och pressa ner den i en skål. Tillsätt 4 msk olja, citronsaft och curry. Blanda väl. Lägg ner kycklingbitarna i marinaden. Täck över och marinera i minst en timma.
- Skala moroten och skär den i skivor. Sänk ner morotsskivorna 3 minuter i kokande saltat vatten. Ansa paprikorna och skär dem i bitar. Skala lökarna och skär dem i klyftor.
- Ta upp kycklingen ur marinaden och låt rinna av. Slå in varje kycklingbit i en halv skiva bacon: Varva kött och grönsaker på spetten. Salta och peppra.
- Hetta upp oljan och stek spetten runt om 8-10 minuter eller grilla. Pensla under tiden spetten med marinaden. Servera med ett par goda såser till:
- Paprikasås: Ansa 2 röda paprikor. Skala en gul lök. Kör paprika, lök, 3 msk rödvinsvinäger, 1 msk ströbröd och 3 msk ketchup i mixern. Tillsätt 8 msk olivolja, lite i taget. Smaka av med salt, socker och kajennpeppar.
- Curry- och äppelsås: Blanda skyn som spetten har stekts i med 1 msk färskpressad citronsaft och 1 1/4 dl kycklingbuljong. Tillsätt ett tärnat äpple som får sjuda med tills det faller sönder. Smaka av med honung, citronsaft, kajennpeppar och curry. Vispa ner 2 msk crème fraiche.
Publicerat den
8 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar