Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med goda såser

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mört kycklingkött inslaget i bacon och omgärdat av läckra grönsaker. Dessa spett kommer att göra succé på grillfesten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kycklingbrösten i kallt vatten. Dela dem i 12 bitar. Skala vitlöksklyftan och pressa ner den i en skål. Tillsätt 4 msk olja, citronsaft och curry. Blanda väl. Lägg ner kycklingbitarna i marinaden. Täck över och marinera i minst en timma.
  2. Skala moroten och skär den i skivor. Sänk ner morotsskivorna 3 minuter i kokande saltat vatten. Ansa paprikorna och skär dem i bitar. Skala lökarna och skär dem i klyftor.
  3. Ta upp kycklingen ur marinaden och låt rinna av. Slå in varje kycklingbit i en halv skiva bacon: Varva kött och grönsaker på spetten. Salta och peppra.
  4. Hetta upp oljan och stek spetten runt om 8-10 minuter eller grilla. Pensla under tiden spetten med marinaden. Servera med ett par goda såser till:
  5. Paprikasås: Ansa 2 röda paprikor. Skala en gul lök. Kör paprika, lök, 3 msk rödvinsvinäger, 1 msk ströbröd och 3 msk ketchup i mixern. Tillsätt 8 msk olivolja, lite i taget. Smaka av med salt, socker och kajennpeppar.
  6. Curry- och äppelsås: Blanda skyn som spetten har stekts i med 1 msk färskpressad citronsaft och 1 1/4 dl kycklingbuljong. Tillsätt ett tärnat äpple som får sjuda med tills det faller sönder. Smaka av med honung, citronsaft, kajennpeppar och curry. Vispa ner 2 msk crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.