Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med gurksallad och kokosdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvliga och drömgoda smaker som tar dig till karibien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kycklingspett: Skär kycklingen i bitar. Blanda oljorna, chiliflakes och salt och vänd ner kycklingbitarna. Skär av topparna från citrongräset lite på snedden. Trä upp kycklingbitarna på citrongräset. Om det är svårt att trä upp, så stick först ett litet hål på kycklingbitarna med en liten kniv eller sticka.
  2. Kokosdressing: Strimla myntan. Riv det yttersta skalet av limen och pressa ur saften. Blanda mynta, limesaft- och skal, kokosmjölk, chiliflakes och honung. Salta och peppra.
  3. Sallad: Skala och dela gurkan på längden, skrapa ur kärnhuset med en sked. Skär sedan gurkan i tunna skivor på snedden. Ansa och strimla salladslöken. Blanda gurka, salladslök och groddar med dressingen (eller servera var för sig).
  4. Vänd melonklyftorna i olja och honung. Grilla melonen och kycklingspetten.
  5. Servera spetten med salladen och kokt ris eller kokta nudlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.