- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Supergott! Såsen är beroendeframkallande tror jag
Instruktioner
- Skär kycklingfilén i långa strimlor.
- Häll alla ingredienserna till marianden i en skål och rör om ordentligt. Lägg i kycklingen och vänd det i marinaden. Täck över med plastfolie och låt det dra i kylskåpet i minst 2 timmar, helst över natten.
- Lyft köttet ur marinaden, vecka strimlorna och trä dem på blötlagda bambu- eller tunna träspett. Spara marinaden.
- Värm upp ugnen till medelvärme (ca.200 grader) Grilla spetten i 8-10 min. eller tills de är genomstekta. Vänd dem då och då. Pensla med marinaden under de första 4-5 minuterna.
- Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka upp och låt koka i 3 min. Krydda med salt och pepppar.
- Häll upp såsen i portionsskålar och servera till grillspetten. Servera gärna limeklyftor till att att pressa över spetten. Servera en matig sallad till så blir det en bra måltid.
Publicerat den
29 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej. Jag har lagat ditt recept på kycklingspett med jordnötssås, det smakade mera, så det blir flera gånger. Jag har lagt in bilder också, hoppas du inte har något emnot det?
Jättegott! Smakar inte riktigt som i Thailand där jag smakade jordnötssåsen första gången, men de enkla ingredienserna, tiden att tillaga det och succén som den gjorde hos svärföräldrarna ger den ändå högsta betyg!
Bara roligt att du hade en bra bild till receptet :-)
Mums! Jättegott recept som var mycket enkelt att tillaga. Stort plus att det var många "vanliga" ingredienser som fanns hemma. jag kommer laga den här rätten igen!!
Tusen tack =) Nu har jag och min familj fått en ny supergod kycklingrätt att längta till inför helgen. Helt klart supergott. Vi lade spätten ute på grillen, mums!!!
Kanongoda spett, smakrik marinad. Tackar å bugar
Låter gott måste testa nån dag !! Fina bilder!!
Detta har snabbt blivit en favorit hos oss! Tack
de här var ju överlägset.... borde nästan anmäla er för mordförsök för man höll på att äta ihjäl sig =0) blev en klar favorit här hemma
Detta var jättegott och kycklingspetten blev kanon! Men såsen?? Efter en stund i kastrullen delade den sig och blev tjock och stabbig och allt fett låg ovanpå och utåt sidorna i kastrullen, Vad gjorde jag för fel? Kokade jag för kort tid ? Kokade jag för lång tid? Försökte värma på såsen men det blev bara värre, inget bra alls. Har ni något tips?
Oh så gott! Dock gjorde jag inte såsen med kokosmjölk, blandade övriga ingredienser o hade lite olja på bara, använde det som "paste" till, mkt god smak. Det var jordnötssmaken jag var ute efter. Kokt ris till o en liten klutt sån där jordnötspasta - yummy!
Godaste jordnötssåsen jag smakat och lättaste att göra!
Kanongott! Jag slängde i ett par hackade piri-piri i såsen för att få lite drag också :) Gjorde även en sallad på gurka och champinjoner med chilivinägrett till.
Vadå sallad? Ska man inte ha ris eller potatis? Skumt.
Tack för receptet! Detta uppskattades av samtliga runt middagsbordet och kommer att göras fler gånger :)
Så besviken. Såsen skar sig och blev som en stor äcklig massa, badande i en sjö av fett. :( Kommer INTE att prova det receptet någon mer gång. Bortslösade pengar om inte annat. Urk.