Kycklingspett med smak av Thailand.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 º.
- Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skär paprikan i bitar.
- Lägg träspetten i kallt vatten några timmar innan de ska användas.
- Trä upp kyckling och paprikabitar på spetten och lägg upp dem på ett fat.
- Rör ihop marinaden och pensla spetten runt om.
Låt stå i kylen någon timma, eller längre och dra i sig smaken.
- Lägg spetten på galler i en långpanna och sätt in i ugnen. Grilla i ugnen i 225 º med grillen på, ca 15 minuter per sida. Vänd spetten några gånger så de blir jämt grillade. Kolla så de är genomgrillade.
Kom ihåg att kycklingkött måste vara genomgrillat.
- Servera spetten med jordnötssås, jasminris och en sallad.
- Gör såsen:
Skala ingefäran och riv den på rivjärn. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Mixa med kokosmjölk, jordnötssmör och sötsur sås.
- Servera såsen ljummen.
Publicerat den
16 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanongod och lättlagad jornötssås! En klar favorit här hemma
Riktigt, riktigt god jordnötssås! Även kycklingen va god :) Gjorde även några spett med champinjoner, tomat o annanas.
vilken underbar jordnötssås. har letat efter ett enkelt och gott recept och denna jordnötssås smakar precis som på restaurangen!! högsta betyg såklart=)
Supergod jordnötssås, och så enkel att göra! En klar femma blir det :)
Supergod sås!!! Tack!! :)
Gott och lättlagat! Kommer definitivt att lagas fler gånger. La till sweet chilisås, honung och rosmarin i marinaden isf currypasta för det hade jag inte hemma.
Jättegod sås!! En favorit hos oss vuxna 😊