Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med jordnötssås och asiatisk sallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag tycker om att servera jornötssåsen vid sidan om...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Mixa jordnötterna fint och lägg i en kastrull med kokosmjölk, pressad lime och sweet chilisås. Koka ihop 2–3 minuter. Ta av från värmen och smaka av med sesamolja, sambal och soja. Kanske behövs lite mer pressad lime.
  2. Sallad: Skala och hyvla morötterna längs med till långa band. Det går enkelt med hjälp av en osthyvel. Hyvla gurkan på samma sätt. Dela rädisorna. Lägg i en skål tillsammans med sugar snaps och koriander. Vispa ihop dressingen och vänd ner i salladen.
  3. Kyckling: Skär kycklingfiléerna i breda remsor och trä upp på väl blötlagda träspett. Salta och peppra och pensla med olja runtom. Grilla spetten runtom på het grill, krydda med sesame/wasabikrydda från kvarn och servera med jordnötssås och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.