Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med mango och avokado

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräscht och fruktigt gott till de saftiga kycklingspetten. Börja med att blötlägga spetten om de är av trä eller bambu.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa lårfiléerna fria från fett och skär dem i mindre bitar. Trä upp på spett varvat med klyftad lök och klyftade nektariner. Vänd spetten i olivolja. Krydda med salt, peppar och chiliflakes. Kläm in lite rosmarin mellan kycklingbitarna på spetten.
  2. Skala och skär mangon och avokadon i små kuber. Blanda försiktigt med finstrimlade sockerärtor, tomater, rostade pinjenötter, rucola och koriander. Toppa med rivet limeskal och -saft.
  3. Blanda matlagningsyoghurt och honung. Grilla spetten på medelvärme, ca 3 minuter per sida.
  4. Servera spetten tillsammans med salladen och såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.