Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingspett med vitlökskräm och bakpotatis

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott, gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pricka lite hål i skalet på bakpotatisen med en gaffel och baka den i mikrovågsugnen på full effekt i ca 15 - 20 minuter eller i vanlig ugn på 200 grader i ca 40 min. Vänd potatisarna några gånger under tiden.
  2. Skär undertiden kycklingfilèerna i bitar och marinera dem i sweet chilisåsen ca 10 minuter.
  3. Trä dem sedan på spett och stek i en het panna i 3-4 minuter på varje sida tills att de är genomstekta.
  4. Smaksätt gräddfilen med honung och dijon senap. Tillsätt hackad rödlök, finhackad vitlöksklyfta och smaksätt med salt och peppar.
  5. Klicka såsen i de varma potatisarna. Servera med kycklingspetten och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Lind 25 januari 2008

    Testade denna rätt igår till middag och blev riktigt nöjd. Var väldigt gott att marinera kycklingen i sweet chili sås. Det enda jag tycker var lite sämre var att såsen tog över för mycket. Jag ger en 4:a i betyg!

  • Tigerwoman 15 mars 2008

    Hittade detta receptet på tastline för typ 3 år sedan. sen dess blir det väldigt ofta att jag marinerar kyckling i sweetchili- det är helt fantastiskt gott! bakpotatissåsen är också väldigt god men godast om man inte äter potatis och kycklingen ihop.

  • gittan47 31 mars 2008

    Vill skriva lite om din kycklingspett. De var underbart goda jag grillade dem i stället det gick lika bra. Vill ge 5 av 5 möjliga poäng yack för alla bra recept som du har lagt ut

  • gittan47 31 mars 2008

    Vill skriva lite om din kycklingspett. De var underbart goda jag grillade dem i stället det gick lika bra. Vill ge 5 av 5 möjliga poäng yack för alla bra recept som du har lagt ut

  • dincii 23 september 2010

    Riiktigt gott :) använde inte bakpotatis utan vanlig färsk potatis. Blev rikitgt gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.