Kycklingsylta med fläsklägg

En lite annorlunda sylta.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling, ägg
Betyg (0 röster)
Antal personer
2 1/4 kg
Kycklingsylta med fläsklägg

Gör så här

Lägg fläskläggen i en syltkittel, häll på vatten. Koka upp och skumma av.
Salta. koka i ca ½ timme, lägg sedan ner kycklingen. Skumma sedan av igen.
Lägg i löken och kryddorna, persiljekvistarna.
Koka tills det att köttet släpper ifrån benen. (Kycklingen går lite fortare.)
Rensa köttet från benen. Mal det i en matberedare eller skär det i små tärningar. Även svålen.
Sila buljongen och låt det koka ihop. Skumma bort fettet.
Blanda kött och buljong, smaka eventuellt av med salt och kryddor.
Häll sedan upp syltan i vattensköljda forma . Ställ kallt och låt stelna.
Stälp upp syltan skär i bitar, som sedan kan frysas in.
När den varit fryst, blöt upp gelatinblad i kallt vatten och blanda i under uppvärmning.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Gödkyckling, rimmad fläsklägg med ben och svål, Vatten, Salt, Gula lökar, kryddnejlikor, Svartpepparkorn, Kryddpepparkorn, Lagerblad, Persiljekvistar, Gelatinblad
Visningar:
2105
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Fläsklägg med h
av lennali
över 2 månader
Skånsk Kålsoppa
över 2 månader
Kokt rimmad flä
av MrsC
över 2 månader
 Rotmos
över 2 månader
Haxe
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.