Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingtortellini

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kycklingvarianten av den goda pastan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med degen till pastan. Sikta ned mjölet i en skål, ha i en nypa salt och gör en grop i mitten. Vispa ihop äggen och oljan med vattnet och rör ned i omgångar i mjölgropen, blanda till en fast deg. Knåda degen till en klump, tillsätt mer vatten om det behövs, tills degen känns smidig och fast. Lägg den i en oljad skål och täck över med plastfolie, låt stå och vila i 30 minuter. Gör under tiden fyllningen.
  2. Smält smöret i en stekpanna, tillsätt tärnad kycklingfilé och fräs under omrörning tills de är väl brynta. Låt kycklingen rinna av på hushållspapper och svalna en aning. Mixa kycklingen med skinkan/baconet i mixer eller med stavmixer till en finhackad massa. Häll fyllningen i en skål och rör ned parmesan, muskot och ägg. Smaka av med salt och peppar.
  3. Kavla ut pastadegen mycket tunt med kavel eller pastamaskin på mjölat bakbord, sporra ut rundlar om ca 5 cm i diameter och lägg ½ tsk fyllning mitt på varje rundel. Pensla kanterna med lite vatten och vik ihop till halvmåne. Tryck ihop kanterna och linda halvmånen runt ett finger till en ring, tryck ihop ändarna ordentligt.
  4. Koka tortellinin i omgångar i väl saltat vatten, efter ca 6 minuter är de al dente. Servera med valfri sås, t.ex tomatsås eller ostsås

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.