Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingwok med sambal badjak

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Sambal badjak är en chilipasta där pepparfrukt stekts i olja innan den mixas. Den får då en rund och fyllig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillaga bulgurn enligt förpackningens anvisning.
  2. Putsa kycklinglårfiléerna och skär dem i mindre bitar.
  3. Bryt broccolin i små buketter och skiva stocken. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken.
  4. Woka kycklingen i hälften av oljan i en het wok eller stor stekpanna ca 3 min. Rör i sambal badjak. Krydda med hälften av saltet. Ta upp kycklingen på ett fat så länge.
  5. Woka grönsakerna i resten av oljan i ca 5 min tills de börjar mjukna men fortfarande är knapriga. Krydda med salt och häll på vattnet. Vänd ner kycklingen i woken och låt puttra några min.
  6. Servera kycklingwoken med bulgur.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.