Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingwraps med attityd

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Wraps med grillad kyckling, spännande smaker och viss attityd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fräs champinjonerna i smör så de får lite färg, men utan att de tappar allt vatten. Krydda med vitpeppar. Lägg åt sidan så länge.
  3. Fräs finhackad lök, finhackad paprika och vitlök mjuka i rapsolja utan att de får färg. Skär kycklingen i små munsbitar.
  4. Blanda alla ingredienser utom champinjoner till fyllningen i en panna, rör om och låt det puttra lite. Vänd sedan ned champinjonerna i blandningen och blanda i halva burken med Pineapple Salsa.
  5. Fyll Tortillawrapsen med blandningen och lägg dem sida vid sida i en ugnssäker, smord form. Det som inte får plats lägger du ovanpå, tillsammans med den andra halva burken Pineapple Salsa.
  6. Strö över riven ost och gratinera i ugn på 225 grader i 15 minuter eller tills osten är gyllenbrun. Servera med grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • lilltimbe 9 november 2009

    Hej! detta lät gott måste jag prova.. men du har glömt o skriva in tortilliabröden i receptet så du vet :) mvh elin

  • thoorbear 9 november 2009

    Tack för att du uppmärksammade min glömska. Det är ordnat nu. Men det var ju ett bra sätt att få en kommentar på receptet. :-) Måste jag använda i framtiden också!

  • Niloin 25 november 2009

    Ska definitivt testa det här receptet :) Men är kycklingfilerna kryddade/marinerade? Och i sådana fall med vad?

  • thoorbear 25 november 2009

    När jag först gjorde denna rätt, grillade jag kycklingen på kolgrillen i trädgården och använde en vanlig grillolja med Hickorysmak. När jag nu gjorde den igen, så grillade jag den med torr BBQ-krydda i ugnen. Du kan säkert steka den också, med den kryddblandning du själv gillar. Det är ändå så mycket smak av allt det andra "gojset" som är i, att jag inte tror slutresultatet blir direkt lidande vad du än tar. Eller om du marinerar den innan. Pröva med köpt, frädiggrillad kyckling om du vill! Har inte själv gjort det, men tror nog det fungerar också. Det är ändå bara mer ett FÖRSLAG på ett recept, så du kan variera det som du själv vill och tycker.

  • christincarlsson 16 januari 2011

    Enkelt och gott :)

  • propp 7 mars 2011

    Detta gillar vi mycket!

  • frokeneva 21 februari 2012

    Gott!

  • stinalena 27 april 2014

    Mums filibaba. Åt detta i helgen och tänkte bjuda på det nästa helg då jag ska ha gäster. Men stämmer det verkligen att man ska ha i 1-2 msk sambal?? Jag gillar kryddstark mat, men det känns som lite i mesta laget. Tog betydligt mindre, vilket blev helt lagom. En femma från mig. :-)

  • thoorbear 28 april 2014

    Hur mycket sambal oelek du vill ha i är naturligtvis upp till dig, Stinalena. Den tillför ju både hetta och en viss sälta och jag tyckte att det blev lagom med 2 msk. Men det är ju, som sagt, helt upp till dig att bestämma hur mycket du vill ha. Kul att du tyckte om receptet, i alla fall!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.