Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna kålpudding görs i gryta istället för i ugnen. Så här gjorde min gammelmormor när hon levde.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka och bryn kålen i smöret i en stor stekgryta. Rör under tiden ihop mjölken med skorpmjöl, potatismospulver, lök salt och peppar. Låt svälla en stund och tillsätt sedan färsen. Bryn färsen ihop med kålen. Salta och rör i sirap, soja och vatten. Låt puttra ca 1 timme. Rör om emellanåt. Häll i grädde, värm och servera med kokt potatis och lingon.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MB-67 31 januari 2009

    Hej! Det här låter toppen. Lite kul med potatismospulver. Ska testa detta. Margaretha

  • woopi 5 augusti 2009

    Hej, jag undrar var din gammelmormor fick potaismospulvret ifrån, före dess tid? jag är själv 65 och det fanns inte ens när jag var ung.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.