Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålpudding à la Monika Kålpudding à la Monika Kålpudding à la Monika
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Försvinnande god kålpudding. Servera gärna kokt potatis eller potatismos till. Mycket gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kok matriset och låt det svalna. Skär bort den grova stocken och ta bort de yttersta bladen från kålen. Skär kålen i tunna strimlor. Riv löken.
  3. Bryn den strimlade kålen mjuk i smör, på medelvärme i en stor stekgryta. Passa noga och rör ofta så att kålen inte blir bränd. Tillsätt sirap mot slutet av stekningen.
  4. Undert tiden du bryner kålen, så rör du ihop färsen. Lägg köttfärsen i en stor skål. Blanda i riven lök, mjölk, kokt ris, ägg, ströbröd, potatismjöl, salt, socker och peppar och rör om väl. OBS! Det skall vara en lös färs.
  5. Smörj en ugnsform. Lägg hälften av den brynta kålen i botten av formen. Bred över färsen och täck med resten av kålen. Blanda vatten och kalvfond. Ös lite vatten/fond blandningen runt kålpuddingen. Stringla över lite sirap.
  6. Grädda i ugnen ca 45 min tills kålen fått fin färg och färsen är genomstekt. OBS! Täck kålpuddingen med ugnsfolie i slutet om det behövs.
  7. Servera med kokt potatis eller potatismos och lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • jelena2 16 december 2009

    Riset ska väl blandas med färsen? Hittar inte det i beskrivningen... Det låter jättegott!

  • mili 24 januari 2010

    Stekte vitkålen 45 minuter, rörde och rörde tills den blev alldeles mjuk och gyllene. Å det blev den godaste kålpudding jag ätit. Fick en 5a av oss alla här. Tack för ett kanon recept! Hälsningar mili

  • mili 24 januari 2010

    Stekte vitkålen 45 minuter, rörde och rörde tills den blev alldeles mjuk och gyllene. Å det blev den godaste kålpudding jag ätit. Fick en 5a av oss alla här. Tack för ett kanon recept! Hälsningar mili

  • larsl 26 april 2010

    Vad gör jag med löken?

  • Sannastcc 19 juni 2010

    Underbart god, ägget o potatismjölet o riset blandade jag med blandningen och löken stekte jag med kålen. Kommer absolut att göra denna igen.

  • Himmelev 29 augusti 2010

    Mums, vad gott det blev. Den här kålpuddingen kommer vara en favorit i vårat kök länge fram över. Det fattas några rader i receptets beskrivning, så visst får man tänka till lite själv, men vad spelar det för roll när det blir så gott.

  • Glitterfia 17 september 2010

    Konsistensen på kålpuddingen blev jättebra och det var perfekta mått men jösses vad sött.

  • Monika46 17 september 2010

    Re Glitterfia och andra som inte gillar söt mat... För mig är sötman perfekt i kålpuddingen... Men det är ju olika hur söt man vill ha maten, så om du inte gillar sött, så minska sirapen, eller uteslut sirapen helt och hållet.

  • MammaAnna77 21 december 2011

    Sååå himelskt god!! Tom mina barn på 4 & 5 år åt utan protester vilket de INTE brukar göra när det är kål !! Helt klar 5:a från oss :)

  • ansod2 17 januari 2012

    Tyckte inte om löksmaken i puddingen.

  • ansod2 17 januari 2012

    Tyckte inte om löksmaken i puddingen.

  • Stockbysmatangel 9 mars 2012

    Hej Monika, Tack för ett jätte gott recept på kålpudding, lagade efter receptet i går kväll och det blev riktigt lyckat. / Stockbysmatängel

  • Tengai 6 april 2012

    Det här var ett supersmarrigt recept, tonårsdottern och hennes kompis åt med god aptit! Tack!

  • monicadanell 7 december 2014

    det var super gott högsta poäng mvh monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.