Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Tillbehör till julskinka och prinskorv

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär kålrötterna i tärningar, koka dem mjuka i vatten. Häll av vattnet (men spara det) och mosa rötterna.Tillsätt smör, ägget uppvispat i mjölken och krydda. Blanda väl, smeten får vara ganska lös, späd med kokvattnet.
  2. Häll upp i en låg vid form och grädda långsamt i 175 graders värme. Blir bara godare när den blir uppvärmd.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Aspholme 7 december 2008

    Varför kålrotslådan kom till, tror jag beror på dess fantasitiska förmåga till att sätt fart på matsmältningen av all fet julmat. Jag har även ströbröd i smeten.

  • maaba 25 december 2011

    Mycket god kålrotslåda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.