Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kärleksmums

(16 kommentarer)  
Kärleksmums Kärleksmums
Skriv ut

Annorlunda kärleksmumsrutor. Tips! Du kan använda kolasås i stället för chokladsås i smörkrämen om du vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Smörj en långpanna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, det smälta smöret sist. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter i en smord långpanna.
  3. Gör under tiden smörkrämen: rör smöret mjukt. Tillsätt lite i taget av marsankrämen. Tillsätt vanilj- och florsocker och rör tills det blir smidigt. Blanda smörkrämen med chokladsåsen.
  4. Ta ut kakan och låt den kallna ordentligt. Dela den i mitten och fyll den med smörkrämen. Blanda alla ingredienserna till glasyren, florsockret sist. Stryk på glasyren och strö på strössel.

Liknande recept

Kommentarer (16)

  • tina62 27 september 2008

    Detta såg verkligen mumsigt ut! Jag har ingredienserna hemma så detta blir våran helgkaka. Återkommer när vi smakat!

  • FruRut 27 september 2008

    Jaha! Där rök min diet ;-) Gud vad gott det verkar. Ska helt klart testa den!!!!

  • FridaSofia 27 september 2008

    Oj vilken god kaka! Är inte riktigt klar än... kakan står i köket o luktar gott o ska svalna, och smörkrämen är färdigblandad, så god som den var så måste det ju bli världens godaste kaka!

  • tina62 27 september 2008

    Nu är den bakad och smakad. Gubben och grabbarna åt både en , två och 3 bitar. här blir det 5 stjärnor av 5 möjliga, fanns tyvärr inte fler för då hade du fått det. Tina

  • Veran01 3 oktober 2008

    Hejsan ni alla som bakat denna kaka. Jag vill jättegärna testa detta recept men har en fundering. Hur stor är era långpannor? Jag tycker det är så svårt att få till långpanne-kakor då de blir olika tjocka beroende på hur stor form man har. Sedan undrar jag om ni har delat denna kaka på mitten som man gör med en tårtbotten eller om dela på mitten betyder att man delat kakan på mitten av formen så att den färdiga kakan är hälften så stor som den var från början?? :-) Jag hoppas det är någon som förstod vad jag menade... hihihi.... :-) Tackar på förhand! Veronica

  • Maja75 4 oktober 2008

    Hej! Receptet verkar kanon. Jag måste bara fråga: Färdig marsankräm eller 2 dl pulver?

  • Fladie 8 oktober 2008

    Det måste vara färdig kräm. Där fins inte någon vätska i receptet. Till 2 dl marsanpulver går det minst 1 liter mjölk

  • Bappi 8 oktober 2008

    Lystring i ledet :-) Givetvis är det 2 dl färdig marsankräm och helst kokbar. Ps. Läs på paket för att få den rätta konsistensen, det gjorde jag och mitt omgjorda recept av Kärleksmums blev då perfekt.

  • lennali 8 oktober 2008

    Hej Eftersom det är många frågetecken ang marsankrämen, får ni svar här hur jag gör. Det ska vara 2 dl FÄRDIG marsankräm. Jag tar 1pk grädde, 2 msk strösocker och 2 små påsar av kokmarsan, givetvis kan du göra med mjölk istället (blir lite blaskigare tycker jag). Rör om hela tiden i pannan när jag gör den och rycker bort pannan så fort den börjar tjockna (annars risk att det bränns i botten). Rör sedan tills marsankrämen blir slät och fin.

  • carpediem08 27 februari 2009

    Tassade in...dessa måste jag prova att baka.. lovar återkommer med kommentar o betyg =)

  • marulla 6 mars 2009

    kollar in lite och denna kaka verkar smaskens så den testar jag också i helgen mums

  • InHeaven 21 april 2009

    mmm, detta ser läskigt gott ut. De ska jag absolut testa

  • hansdotter 2 augusti 2009

    Hej, har precis gjort din kaka. Ska bjuda på den ikväll när vi får gäster. JAg valde kolasås i smeten. Ett provsmak så var jag såld=) Det ser verkligen gott ut!

  • hansdotter 3 augusti 2009

    Hej igen, kakan blev super poppis! Jag gjorde en kall sås på persikojuice och färska jordgubbar och hällde lite bredvid på varje assiett. lite florsocker över så såg det riktigt kalasigt ut. Hade velat ha en hallonsås till men vi har inga hallon...men det funkade bra med jordgubbssås oxå.

  • mimmifrizzan 12 november 2010

    Det var verkligen "Kärleks mums" Tack!

  • sandralin 10 april 2013

    Hur god som helst, blev riktigt populär. Kan lätt säga att det är bland det godaste jag ätit.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.