Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar à la Italiana

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Annat än vanliga köttbullar! För alla som inte vill ha brunsås eller sylt till köttbullar. Här är ett recept på saftiga köttbullar i sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll ströbrödet och mjölken i en skål, låt stå ngn minut så att ströbrödet suger upp all mjölk. Blanda köttfärsen med salsiccian i en annan skål. Blanda i ägget, salt o vitpeppar o ströbrödsblandningen. Använd händerna för att blanda. Blanda till sist persilja eller basilico eller salvia enligt egen smak.
  2. Sätt på plattan på sexan o häll de passerade tomaterna i en stekpanna o sätt på plattan. Häll i vatten tillsammans med tomaterna (ca 1/3 av hela såsen) såsen skall vara ca 1,5 cm djupt i stekpannan. Blanda i saltet o samma ört som innan.
  3. Rulla köttblandningen till större köttbullar, ca 3 cm i diametern.
  4. Strax innan såsen kokar men puffrar lite lätt, sätt ner plattan på trean o lägg i köttbullarna. Låt puttra lite lätt utan att det kokar i ca en timme. Vänd köttbullarna då och då.
  5. Utmärkt att servera med kokta potatisar skurna i skivor med lite salt o en gutta olivolja på.
  6. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.