Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttbullar med potatismos och gräddsås

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktig husmanskost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda löken, grädden,sojan, potatisen och kryddorna innan färsen tillsätts. Smeten skall vara rätt saftig (nästan svåra att rulla) annars späd på med mer grädde, stek i smör
  2. Koka dom skalade potatisarna i en stor kastrull med saltat vatten. Häll av vattnet när de är tillräckligt mjuka för att pressas, cirka 15 minuter. Tryck potatisarna genom en potatispress. Värm gärna mjölken/grädden något i en kastrull eller i mikrovågsugnen. Rör sedan i mjölken och smöret med en slev. Smaka av med salt och peppar
  3. Häll grädde i samma panna som köttbullarna,häll i dom övriga ingredienserna och låt puttra någon minut. Smaka av med svartpeppar. Servera med svartvinbärsgelé eller lingonsylt. Om du vill ha dragonsås,så tillsätter du bara torkad dragon i såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.