Detta har blivit en klassiker och ett måste för oss på Nyårsafton. Såserna förbereder man dagen innan så när gästerna kommer så umgås man länge vid bordet.
Instruktioner
- Skär köttet i ca 2 cm stora kuber. Låt ligga framme o bli rumstempererad innan fritering.
Gör såserna i förväg:
- Chilisås:
Blanda chilisås, tabasco paprika och lök.
- Rosensås:
Blanda chilisås och majonnäs.
- Het sås:
Blanda gräddfil, senap, worcestershiresauce, tabasco, grönpeppar och majonnäs.
- Senaps- och honungssås:
Blanda majonnäs, youghurt, honung, senap, salt och peppar.
- Curry- och kokossås:
Blanda curry, majonnäs, youghurt, kokos, mango, salt och peppar.
- Hetta upp oljan ca 175 grader. På spisen i en fondue gryta och förbered spritbrännaren på bordet. Man kan med fördel också använda en elektrisk fritös vid bordet även om det inte ser lika "romantiskt" ut.
- Servera gärna med ris och en sallad till.
Vid bordet så tillagar man sedan själv sitt kött.
Man kan också fritera champinjoner och zucchini till.
Publicerat den
30 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar