Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärs-potatisgratäng i långpanna

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En god och mättande gratäng som lagas allt i ett i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och bryn den i smöret. Lägg i köttfärsen och låt den bli brynt.Strö över vetemjölet och tillsätt tomater, tomatpuré, kryddan och muskotnöt. Häll i det vita vinet och låt allt koka i 10 minuter på svag värme.
  2. Skala potatisen och skär den i tunna skivor. Varva potatis och köttfärssåsen i en ugnsäker form eller i en liten långpanna. Potatis i det understa lagret och köttfärs i det översta. Salta på potatislagren.
  3. Blanda grädden med den rivna osten. Häll över blandningen och sätt in gratängen i ugnen på 200 grader. Efter ca 50 min - 1 timma är potatisen mjuk och gratängen har fått en fin färg. Servera med en god sallad.
  4. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • fiona84 19 juni 2009

    Väldigt god gratäng och kommer absolut att lagas om

  • mafia 16 juli 2009

    Jättegod gratäng, Anten. Vi hade besök av min syster och hennes barnbarn från Borås och de åt med frisk aptit. Tänk att smala tjejer kan äta så mycket !

  • Gul13 30 december 2010

    Tack för ett jättegott recept. Du får mina varmaste rekommendationer.

  • asadara 28 februari 2011

    Supergod gratäng, tack för receptet!!

  • EKC6150 13 februari 2012

    Jättegod gratäng. Fräsch och god smak av det vita vinet. Den här kommer vi att laga fler gånger. Tack för receptet Mvh Jocke

  • zingoalla 2 mars 2012

    Går det bra med ett billigt vitt vin eller ska det vara någon särskild sort?

  • Anten 3 mars 2012

    Jag brukar ta det vita vinet som vi har hemma. Denna gången blev det Trio. Det går bra med vad som finns. Hoppas att det ska smaka. Anten

  • plupppia 19 mars 2012

    Jätte god och smakade ännu godare dagen efter. Gjorde den glutenfri genom att byta ut mjölet och bytte det vita vinet mot rött. Kommer klart att göra denna fler gånger och gör den troligen dagen innan den skall ätas då den var godast så. Svårt var det inte heller.

  • Annrh 5 februari 2013

    Hur tunna är tunna skivor? Jag gjorde dem lika tunna som när jag gör potatisgratäng ca 3 mm kanske. Efter 1,5 timmar i ugnen gav jag upp och då är ändå inte potatisen mjuk. Riktigt tråkigt. Men smaken är god!

  • Vatebo 6 februari 2015

    Hur många portioner är receptet för?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.