Gjorde den på jobbet och det blev rensopade tallrikar och det tar jag som ett gott betyg.
Blir det kvar att köttfärslimpan så skär den i tunna skivor och ha på en hårdbrödssmörgås.
Instruktioner
- Börja med att hacka fetaosten i en storlek som du själv känner för, men inte för stora! Finhacka sedan löken och vitlöken. Blanda sedan ihop den tillsammans med färsen, blanda i havregrynen, mjölken, fetaosten och äggen. Blanda tills du fått en bra smet och smaka sedan av med kryddor. Forma till en limpa och lägg mitt på plåten
- Skala sedan potatisen och morötterna och skär i rätt så tunna klyftor, dela champinjoner först på mitten och sen på mitten igen så det blir fyra delar av en champinjon. Blanda ihop potatisen, morötterna och champinjonerna och krydda med salt, peppar och grillkrydda och bred ut de runt köttfärslimpan och grädda alltihopa i ugnen i ca 1 timme på 175 grader.
Publicerat den
9 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lättlagat och smidigt - allt på ett fat! Färsen var lätt att forma och behöll formen efter stekning. Jag stekte lite på löken före jag hade i den så den inte känns så rå. Smulade även fetaosten. Sedan blandade jag potatis, morötter och champinjoner med olivolja och pepprade, före jag bredde ut dem runt limpan. Serverade med gräddsås, jättegott!
Mycket god :)
Mycket gott! perfekt då de sköter sig själv när man fått in de i ugnen =)
Det va så gott, så det va gott! ;-)
En riktigt saftig och god köttfärslimpa!!!
Detta är en jättegod middag och mycket lätt att göra. Har tillagat den flera gånger.
Super gott, hade tzasiki till , kommer att laga denna rätt fler gånger :)