Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärslimpa på mitt sätt

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Gudomligt gott, jag gör alltid en rätt så stor limpa för då räcker det till matlådan och som pålägg på hårdbröd mackor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Bryn löken mjuk och glansig i stekpannan. Blanda köttfärs, löken, ägget, ströbröd, mjölk och kryddorna i en bunke, blanda om väl. Om smeten är för hård tillsätt mer mjölk, låt stå ett tag.
  3. Smörj en ungsäker form. Lägg hälften av köttfärsdegen i formen, forma till en limpa. Gör en fördjupning i limpan och fyll med vitlöksosten, täck ihop ordentligt, tillsätt resten av köttfärsdegen och fortsätt forma till en limpa, täck till ordentligt så att inte den goda osten smitet ut under gräddningen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. Jag penslar köttfärslimpan 2-3 gånger under gräddningen med blandningen av milda och soya, limpan får så mörk och fin färg.
  5. Servera med kokt potatis och lingonsylt. Vill man ha sås till, gör en brunsås eller en svampsås.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Okänd 1 mars 2008

    MMMM,va gott det var.Gjorde potatismos till.Kan varmt rekommendera denna rätt.

  • Molgan 15 augusti 2008

    Tack för ditt recept. Ett bevis på att en köttfärslimpa kan vara god.

  • Sioux 10 oktober 2008

    Kanonbra recept på köttfärslimpa den vart jättefast och bra och jobba med. Absolut det bästa recept på köttfärslimpa jag testat hittills........ Vår kräsna 12-åring älskade denna köttfärslimpa och paxade alla rester :-) Jättekul att han åt så bra !! Jag gjorde dock en annan fyllning på västerbottensost och soltorkade tomater i örtlag samt basilika. Det vart jättegott och passar även till kött och kyckling ! Nästa gång skall jag dock testa med vitlöksost det blir säkert succe det oxå !! Tack för ett "Toppenrecept"

  • 159 16 februari 2009

    Tack för ditt recept! Jättegott, alla tyckte om den. Vi hade potatismos till, perfekt.

  • lena4 22 juni 2009

    Bra färs som blev bra skivor när man skar upp köttfärslimpan. Gott också. Lena

  • bp72 18 augusti 2009

    En otroligt god köttfärslimpa. Kommer att göra den flera gånger.

  • Lollo7 11 september 2010

    Oj så god den var, kommer absolut att göra den här rätten fler gånger :-D

  • LinneaJkpg 14 september 2011

    Jättegott! Tack för receptet! Jag har lagat den här flera gånger. Sist använde jag Creme Bonjour Kantarell istället och det blev väldigt bra det också.

  • matsi 17 oktober 2011

    Väldigt god och den kommer att finns många ggr på vårat matbord. Den klart godaste köttfärs limpan jag smakat.

  • mylly 9 mars 2012

    Detta var smaskigt! barnen gillade den skarpt och var oroliga att det inte skulle räcka till pappa som var på jobbet ;)Tack!

  • dolores 14 december 2014

    Den här var så god (och lättlagad)att det absolut inte behövs någon sås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.