Gudomligt gott, jag gör alltid en rätt så stor limpa för då räcker det till matlådan och som pålägg på hårdbröd mackor.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Bryn löken mjuk och glansig i stekpannan.
Blanda köttfärs, löken, ägget, ströbröd, mjölk och kryddorna i en bunke, blanda om väl. Om smeten är för hård tillsätt mer mjölk, låt stå ett tag.
- Smörj en ungsäker form. Lägg hälften av köttfärsdegen i formen, forma till en limpa.
Gör en fördjupning i limpan och fyll med vitlöksosten, täck ihop ordentligt, tillsätt resten av köttfärsdegen och fortsätt forma till en limpa, täck till ordentligt så att inte den goda osten smitet ut under gräddningen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
Jag penslar köttfärslimpan 2-3 gånger under gräddningen med blandningen av milda och soya, limpan får så mörk och fin färg.
- Servera med kokt potatis och lingonsylt. Vill man ha sås till, gör en brunsås eller en svampsås.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
MMMM,va gott det var.Gjorde potatismos till.Kan varmt rekommendera denna rätt.
Tack för ditt recept. Ett bevis på att en köttfärslimpa kan vara god.
Kanonbra recept på köttfärslimpa den vart jättefast och bra och jobba med. Absolut det bästa recept på köttfärslimpa jag testat hittills........ Vår kräsna 12-åring älskade denna köttfärslimpa och paxade alla rester :-) Jättekul att han åt så bra !! Jag gjorde dock en annan fyllning på västerbottensost och soltorkade tomater i örtlag samt basilika. Det vart jättegott och passar även till kött och kyckling ! Nästa gång skall jag dock testa med vitlöksost det blir säkert succe det oxå !! Tack för ett "Toppenrecept"
Tack för ditt recept! Jättegott, alla tyckte om den. Vi hade potatismos till, perfekt.
Bra färs som blev bra skivor när man skar upp köttfärslimpan. Gott också. Lena
En otroligt god köttfärslimpa. Kommer att göra den flera gånger.
Oj så god den var, kommer absolut att göra den här rätten fler gånger :-D
Jättegott! Tack för receptet! Jag har lagat den här flera gånger. Sist använde jag Creme Bonjour Kantarell istället och det blev väldigt bra det också.
Väldigt god och den kommer att finns många ggr på vårat matbord. Den klart godaste köttfärs limpan jag smakat.
Detta var smaskigt! barnen gillade den skarpt och var oroliga att det inte skulle räcka till pappa som var på jobbet ;)Tack!
Den här var så god (och lättlagad)att det absolut inte behövs någon sås.