Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj Bolognese

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Dagens middag blev en paj fylld med underbart god köttfärssås. Köttfärssåsen kräver sin tid på spisen för att bli riktigt mustig och god men det är det värt. Tror jag lät den sakta sjuda bortåt en timme. Pajen går även bra att baka ut i små formar till portionsstorlek till buffé eller vickning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till degen och låt ligga i kylskåpet minst 30 minuter.
  2. Skala lök, vitlök, morot och sellerin. Hacka löken, pressa vitlöken och riv morot och rotselleri.
  3. Bryn bacontärningarna i lite olja. Ha ner färsen och låt den bryna med. Mosa med gaffel så det inte blir klumpar av färsen.
  4. Ha i rotfrukterna och löken och stek några minuter.
  5. Tillsätt vin, krossade tomater och tomatpurén. Smaka av med salt och kryddor. Ha gärna i mer. Låt såsen sakta sjuda tills den blir tjock och är riktigt mustig. Rör om då och då så inte såsen fastnar i botten.
  6. Kavla nu ut 2/3 av degen till din pajform eller portionsformar. Klä botten och kanten på pajformen/formarna.
  7. Nagga degen med gaffel.
  8. Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 15 minuter.
  9. Fördela köttfärssåsen i pajskalet. Strö på osten.
  10. Kavla ut återstående deg och sporra ut längder som du lägger i valfritt mönster på pajen. Avsluta med kanten.
  11. Grädda ytterligare 10-15 minuter.
  12. Servera den varm med en grönsallad och en klick crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.