Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj med ajvar och krämigt täcke

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Frasig paj med krämig fyllning. Känn ett sting i slutet av varje tugga, och svalka dig med kall öl till! Använd gärna tomater i olika färger för en extra fin paj. Pajskalet kan förberedas dagen före. Tryck ut degen i formen och förvara den i kylskåp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa mjöl och smör till en smulig massa i en matberedare. Du kan också nypa ihop det för hand. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är något större än vanligt, ca 28 cm i diameter. Låt pajskalet stå i kylskåpet 30 minuter.
  2. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
  3. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda ca 10 minuter.
  4. Fräs lök och vitlök i smör eller olja och lägg i en bunke. Bryn färsen, hälften åt gången. Salta och peppra och lägg över i bunken. Blanda ner tomatpuré, ajvar relish, persilja och chiliflakes. Bred ut köttfärsröran i pajskalet.
  5. Rör ihop Philadelphiaost, yoghurt, salt och peppar och bred blandningen över köttfärsröran. Ställ in i ugnen och grädda pajen i 20 minuter. Skiva tomaterna och lägg dem på toppen efter halva gräddningstiden.
  6. Servera pajen nygräddad med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.