Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttfärspaj till många

(2 kommentarer)  
Köttfärspaj till många Köttfärspaj till många
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Bra bjudpaj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula fettet i mjölet, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt degen vila kallt en stund. Kavla eller tryck ut degen i en långpanna.
  2. Bryn färsen i fett under omrörning tills den blir smulig. Bryn lök och svamp och blanda med färsen. Salta och peppra.
  3. Strimla paprikan och lägg den tillsammans med köttfärsblandningen och osten i långpannan.
  4. Vispa samman ägg och mjölk. Häll detta över fyllningen.
  5. Grädda ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. Ugn: 200 grader
  6. Bjud gärna pajen tillsammans med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lyckekvinnan 11 januari 2009

    Hej! Har idag bjudit 10 personer på denna paj till lunch och den blev mycket uppskattad. Tack för receptet, den kommer jag att göra fler gånger för även om vi inte är så många kan man dela upp det som blir över och ha till "matlådan".

  • Emma2 15 mars 2009

    Fantastiskt god paj som räcker till många. En bra bjudrätt som blivit mycket uppskattad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.