Fluffig och god prinsesstårta med färska hallon och ljuvlig vaniljkräm.
Tårtan är glutenfri
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Blanda ihop bakpulver, mjölmix och potatismjöl. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna innan du stjälper upp den.
- Vaniljkräm:
Blanda ihop allt utom vaniljsockret i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme under vispning till krämen tjocknat (doppa inte fingrarna i den) Låt krämen svalna och kyl sedan ner den i kylskåpet. Rör ner vaniljsockret i den kalla krämen.
- Dela bottnen horisontellt i tre delar med en lång brödkniv.
- Fyllning:
Mosa hallonen och blanda dem med sockret. Vispa grädden fluffig.
- Bred ut hallonen på den understa bottnen. Lägg på den andra bottnen och bred ut vaniljkrämen på den. Lägg på den sista bottnen och bred ut grädden i ett tjockt lager och rundad på toppen.
- Lägg marsipanlocket försiktigt över grädden. Snygga till kanterna nedtill med en vass kniv. Dekorera gärna med rosor i marsipan. Pudra florsocker över tårtan innan servering.
Publicerat den
9 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar