Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Läcker prinsesstårta

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Fluffig och god prinsesstårta med färska hallon och ljuvlig vaniljkräm. Tårtan är glutenfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp. Blanda ihop bakpulver, mjölmix och potatismjöl. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna innan du stjälper upp den.
  3. Vaniljkräm: Blanda ihop allt utom vaniljsockret i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme under vispning till krämen tjocknat (doppa inte fingrarna i den) Låt krämen svalna och kyl sedan ner den i kylskåpet. Rör ner vaniljsockret i den kalla krämen.
  4. Dela bottnen horisontellt i tre delar med en lång brödkniv.
  5. Fyllning: Mosa hallonen och blanda dem med sockret. Vispa grädden fluffig.
  6. Bred ut hallonen på den understa bottnen. Lägg på den andra bottnen och bred ut vaniljkrämen på den. Lägg på den sista bottnen och bred ut grädden i ett tjockt lager och rundad på toppen.
  7. Lägg marsipanlocket försiktigt över grädden. Snygga till kanterna nedtill med en vass kniv. Dekorera gärna med rosor i marsipan. Pudra florsocker över tårtan innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.