Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätt citronmousse

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Citronmoussen är gjord helt utan grädde men blir ändå härligt len i smak och konsistens.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronen under rinnande ljummet vatten. Torka av den noga. Riv det yttersta gula skalet och pressa ur saften.
  2. Vispa ägg och socker poröst och vitt. Blanda äggsmet, potatismjöl, citronsaft och skal i en kastrull. Sjud försiktigt under ständig vispning tills krämen tjocknar. Låt krämen kallna. Det går fortast i kallt vattenbad. Rör om då och då.
  3. Blanda kesellan och citronkrämen. Vispa äggvitan riktigt hårt och vänd försiktigt ner den i moussen. Fördela smeten i portionsglas. Kyl i 1-2 timmar eller mer före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.