- Serverar: 12-16 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Bakelser med smak av sommarens smultron.
Instruktioner
- Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på rivjärn eller i en matberedare.
- Rör matfettet smidigt. Tillsätt mandelmasserivet och äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan vare ägg. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i smeten.
- Smörj och bröa en långpanna, 30x40 cm. Fördela smeten i pannan.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen 10-12 minuter. Själp upp kakan. Låt den kallna.
- Gör fyllningen: Blanda ägg, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull.
- Låt krämen sjuda under kraftig vispning tills den är tjock och pösig. Låt den kallna. Smaksätt med vaniljsocker och smultronarom. Vispa grädden tjock. Vänd ner grädden i krämen och färgsatt med röd hushållsfärg.
- Ta med ett kakmått ut 16-24 rundlar ur kakan. Lägg samman 2 rundlar med fyllning mellan, gärna lite tjockt och fluffigt så att bakelsen blir hög.
- Gör glasyren: Rör ihop florsocker, vatten, arom och hushållsfärg till en inte för tjock glasyr. Fördela glasyren över bakelserna. Garnera med silverkulor.
Publicerat den
11 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar