Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättbakat Julknäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Knaprigt julgott och väldigt lätt att baka.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Smula jästen i en bunke. Ljumma mjölken (37 grader) och häll över. Tillsätt mjölsorterna och kryddorna. Arbeta in degen så att den blir slät. Ta upp degen på mjölat bakbord, rulla ut den till en längd och dela i 20 bitar. Forma varje bit till en bulle och låt jäsa under bakduk 20 min. Strö lite grovt rågmjöl på bakbordet och kavla ut varje bulle till 10 cm i diameter. Lägg kakorna på bakplåtspapper och grädda i omgångar i 12-15 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • greta62 4 november 2009

    Jättegott och lättbakat, men lite hård att kavla ut. Använd gärna kruskavel innan gräddning.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.