Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättgjord jordgubbstårta

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Enklare tårta finns knappast och gott är det

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Koka gräddmjölk med margarin och häll över ägg- och sockerröran. Rör sedan i mjölet väl blandat med bakpulvret. Grädda i 200 grader 30-40 minuter i en smord och bröad ganska stor rund form med löstagbar kant. Om ytan blir för mörk, täck med bakplåtspapper mot slutet. Kolla, att kakan är klar.
  2. Blanda jordgubbssylt och apelsinsaft. Rör i vatten så att röran blir lös.
  3. Halvera kakan med en rejäl kniv, vänd på övre delen. Bred jord-gubbsblandningen över bottnen, lite mer på den undre delen. Lägg försiktigt tillbaka överdelen. Vispa grädde med litet socker och bred på tårtan. Garnera med jordgubbar. Det är en smaksak om man vill ha tunt med grädde, som jag, eller mycket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.