Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättgjorda choklad- och jordnötscookies

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mycket omtyckta och lättgjorda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda rumsvarmt smör med allt socker, gärna i matberedare, tillsätt äggen. Blanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Hacka chokladen, låt jordnötterna vara hela. Blanda alltsammans för hand, ej i maskin för då blir nötterna och chokladen för finfördelat.
  2. Dela smeten i två delar, forma 20 bollar av varje bit. Lägg på bakpappersklädd plåt ca 8-10 bitar på varje plåt, platta till bollarna lite grand, de flyter ut till dubbel storlek.
  3. Grädda i 175 graders ugnsvärme i ca 15-20 minuter, låt kallna på galler. Förvara kakorna i plåtburk eller frys in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.