- Serverar: 4 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
- Rosso Vino stinco di agnello in camicia con verdure-
Ett långkok med mycket smak, inspirerat av osso bucco.
En härlig rätt där man kan gå en promenad medan maten står i ugnen.
Servera med potatispuré.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Krydda läggarna ordentligt med salt och peppar och bryn dem kraftigt runt om i en stekpanna. Lägg dem i en rymlig stekgryta med lock.
- Halvera vitlöken på mitten. Skala och dela morot och gul lök. Skär tomaterna i grova bitar. Lägg grönsakerna och örterna i stekgrytan. Koka ur stekpannan med vinet och häll över det i formen.
Täck stekgrytan noga med aluminiumfolie och lägg på locket samt stek i ugnen i 2 timmar.
- Skär de blandade grönsakerna i grova bitar. Lägg dem i en långpanna och krydda med salt, svartpeppar och olivolja.
- Ta ut köttet och höj värmen till 225 grader.
- Sätt in grönsakerna och stek dem till bra färg, ca 20–25 minuter.
- Ta ut grönsakerna när de fått fin färg och krydda med skal och saft från citronen.
- Gör under tiden såsen. Ta upp läggarna och svep in i folie. Häll över stekskyn i en kastrull och koka ihop.
Smaka av med salt och peppar och sila över i ny kastrull.
- Servera lammläggen med grönsaker, sås och potatispuré samt lantbröd.
Publicerat den
3 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Åh, vad låter gott - jag som älskar lamm :))