Kan göras i en gryta som tål hög värme om inte så funkar det lika bra med ett ugns säkert fat med höga kanter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150-175°C allt efter ugn
- Skala lök, morötter och vitlök, rensa och ansa svampen och sockerärtorna.
- Skiva morötterna i ca. 0,5 cm skivor, klyfta löken i ca. 8 bitar per halva. Finhacka vitlöken, skiva svampen och dela sockerärtorna på mitten.
- Strimla baconet och heta upp en stekpanna. kom i bacon, morot, lök och vitlök och stek tills bacon har blivit brunt och löken har blivit glansig. Lägg upp i gryta eller fat.
Stek på svamp och sockerärtorna försiktigt och lägg sen ihop dom med dom andra grönsakerna i gryta eller fat.
- Kom i smör i stekpannan och bryn köttet på hög värme tills det har fått stekyta på alla sidorna och lägg i gryta eller fat med grönsakerna.
- Kom vatten, mjölk, buljong och soya på stekpannan och låt det stå och småkoka utan lock i några minutter.
Smaka av med kryddorna och häll den sen i grytan eller fatet, lägg på lock eller grillfolie och sätt in det i mitten av ugnen i ca. 2 timmar eller tills köttet har blivit mört, man får kolla till det när ca. hälften av tiden har gått.
- Servera med kokt potatis eller mos.
- (Ett tips när man kokar potatisen är att koka dom med ca. 1 msk smör som ger lite smak)
Publicerat den
29 november 2013
Liknande recept
Skriv kommentar