- Serverar: 4 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Vilken underbar höstmiddag!!!
Instruktioner
- Skala och skär lök och morot i grova bitar.
Putsa högrevet och lägg dem trångt i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till köttet. Fyll på med vatten så det täcker köttet. Koka under lock ca 3-3½ timmar. Fyll ev på med mer vatten.
- Finhacka alla ingredienser till gremolatan och ställ svalt till servering.
- Sila bort spadet från köttet, tillsätt grädde och koka samman. Smaksätt med torka dragon, salt, peppar och soja. Ev lite fond.
- Koka skalade kockor och potatis i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och ånga av. Tillsätt smör, grädde och mjölk och mosa/stöt så grovt eller fint som du önskar stompen. Krydda med salt.
Publicerat den
25 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar