Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långkokt högrev med dragonsås och stomp

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Vilken underbar höstmiddag!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär lök och morot i grova bitar. Putsa högrevet och lägg dem trångt i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till köttet. Fyll på med vatten så det täcker köttet. Koka under lock ca 3-3½ timmar. Fyll ev på med mer vatten.
  2. Finhacka alla ingredienser till gremolatan och ställ svalt till servering.
  3. Sila bort spadet från köttet, tillsätt grädde och koka samman. Smaksätt med torka dragon, salt, peppar och soja. Ev lite fond.
  4. Koka skalade kockor och potatis i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och ånga av. Tillsätt smör, grädde och mjölk och mosa/stöt så grovt eller fint som du önskar stompen. Krydda med salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.