Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannebröd med solrosfrön och rivna morötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Goda krossrutor som kan ätas till både vardag och fest. Ett saftigt gott bröd med fullkorn och fibrer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka vetekrosset i vatten i 10 minuter. Sila av och spara vattnet. Låt krosset svalna. Smula jästen i en bunke. Späd det sparade kokvattnet med vatten till 5 dl (ca 37 grader). Häll över jästen. Tillsätt olja, salt, socker, kokt vetekross, solrosfrö, linfrö och grahamsmjöl och rivna morötter. Arbeta in vetemjöl till en smidig deg som inte behöver vara alltför fast, eftersom den inte ska formas.
  2. Täck med bakduk och ställ degen att jäsa 30-40 minuter. Lägg bakplåtspapper i botten av den stora långpannan (30x40cm) eller smörj den väl. Knåda samman degen och stjälp upp den i pannan. Dofta lite grahamsmjöl över och platta ut degen jämnt över långpannan. Skåra rutor och täck med bakduk. Jäses i 30 minuter Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter i 225 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Dansmyran 30 juli 2009

    Har nu bakat detta bröd. Kanongott. Gott med morötter i. Skall bakas fler gånger men då tar jag i lite mer morötter och gör lite färre rutor (de blev lite små nu).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.