- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Goda krossrutor som kan ätas till både vardag och fest. Ett saftigt gott bröd med fullkorn och fibrer.
Instruktioner
- Koka vetekrosset i vatten i 10 minuter. Sila av och spara vattnet.
Låt krosset svalna.
Smula jästen i en bunke. Späd det sparade kokvattnet med vatten till 5 dl (ca 37 grader).
Häll över jästen. Tillsätt olja, salt, socker, kokt vetekross, solrosfrö, linfrö och grahamsmjöl och rivna morötter.
Arbeta in vetemjöl till en smidig deg som inte behöver vara alltför fast, eftersom den inte ska formas.
- Täck med bakduk och ställ degen att jäsa 30-40 minuter.
Lägg bakplåtspapper i botten av den stora långpannan (30x40cm) eller smörj den väl. Knåda samman degen och stjälp upp den i pannan.
Dofta lite grahamsmjöl över och platta ut degen jämnt över långpannan. Skåra rutor och täck med bakduk.
Jäses i 30 minuter
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter i 225 grader.
Publicerat den
27 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har nu bakat detta bröd. Kanongott. Gott med morötter i. Skall bakas fler gånger men då tar jag i lite mer morötter och gör lite färre rutor (de blev lite små nu).