Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälsosamt långpannebröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott matigt utflyksbröd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Slå det heta vattnet över ingredienserna!Rör om, låt svalna! Rör ner 1 pkt jäst! Låt stå över natten!
  2. Dag 2: Tillsätt salt, keso o vatten o det mesta av mjölet! Arbeta ihop, låt degen vara lite kletig! Lägg degen i bakpåtsklädd lågpanna! Sporra eller skär ca 20 rutor! Jäs minst 30 min! Pensla med ägg o strö på vallmofrön o solrosfrön! Sätt in i nedre delen av ugnen 225 grader i 25 min.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • keron 6 september 2008

    Väldigt grovt och saftigt bröd =)

  • gosmamman 6 mars 2010

    Nu har jag testat ditt bröd 3 ggr, varav en g. då jag penslade med mjölk istället eftersom en av brödälskarna är äggintolerant. Det kommer att bli flera gånger. Jag brukar baka och ta med mig någon påse med smakprov när vi hälsar på våra vänner. Mycket uppskattat. Hälsningar Carin "gosmamman"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.