Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannebröd - diabetiker

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Ett mycket lättbakat bröd, enkelt även för nybörjare. Fiberrikt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över ljummet vatten och rör om tills jästen löst sig. Blanda ner alla ingredienser utom vetemjölrt. Arbeta degen. Ta sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunken. Täck över och låt jäsa ca 30 min. Arbeta ihop degen i bunken. Lägg den direkt i en långpanna , smord eller med bakplåtspapper. Kavla eller platta ut degen och skåra med kniv i 24 (6x4) delar. Låt jäsa övertäckt i 30 min.
  2. 15-20 min i ugn, 225¤

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.