Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannebröd

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 32 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Matbröd som är superlätt att göra och mycket gott

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ihop dom torra ingredienserna i en degbunke. Värm vattnet och lös upp jästen, smält margarinet. (alt. blanda torrjäst direkt i mjölet.) Häll vatten, margarin och sirap i degbunken. Rör ihop till en smidig deg som får jäsa i 20 minuter. Platta ut degen i smord långpanna, sporra 16 rutor och pricka dom med gaffel. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda i 225 grader ca 15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Kaneta 15 mars 2008

    Ett gott och enkelt bröd. Jag hade inte rågsikt hemma utan tog hälften grovt rågmjöl och hälften vetemjöl.

  • susko 18 april 2009

    Ååååhh! Vilket supergott bröd! Jag jäste brödet första gången i 40 min. Och så vanlig osötad musli med lite russin och annat i istället för bara havregryn. Tack för detta receptet. Jag ger 5 stjärnor.

  • Tiol 9 juli 2011

    Otroligt lättbakat och supergott och saftigt bröd. Kort jästid dessutom. Verkligen superbra. Garanterat en rejäl 5:a! Detta tycker jag alla skall prova på.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.