Långpannebröd

Ett lättbakat bröd, bara att trycka ut i långpannan.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd
Betyg (45 röster)
Antal personer
20 st
Långpannebröd

Ingredienser

50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
½ dl solrosfrö
5 dl rågsikt
7 dl vetemjöl fullkorn

Gör så här

Sätt ugnen på 225°

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°.
Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, solrosfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen.

Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter.
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.

Klä en långpanna, ca 30x40 cm invändigt med bakplåtspapper.
Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.

Skär rutor med en mjölad kniv, för att varje ruta ska jäsa upp.

Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Låt brödet svalna på galler.

Skär det i rutor.

Lycka till!
Visningar:
22231
Sparat:
1356

LIKNANDE RECEPT

Långpannebröd recept
Långpannebröd m..
över 2 månader
Långpannebröd -
av ros
över 2 månader
Långpannerutor
av ros
över 2 månader
Långpannebröd
över 2 månader
Långpannebröd m
av Knarran
över 2 månader