Ett lättbakat bröd, bara att trycka ut i långpannan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°.
Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
- Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, solrosfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen.
- Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter.
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.
- Klä en långpanna, ca 30x40 cm invändigt med bakplåtspapper.
Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
- Skär rutor med en mjölad kniv, för att varje ruta ska jäsa upp.
- Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Låt brödet svalna på galler.
- Skär det i rutor.
- Lycka till!
Publicerat den
14 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har provat detta långpanne bröd och rekomenderar det.. Enkelt att baka och mycket gott.
Antar att mitt inte vart rätt när jag laga det för det vart som knäcke när det var färdig gräddat i ugnen vad har jag gjort för fel då?
Bakade detta till frukost idag, det blev kalas gott! Så det kan nog tänkas bli fler gånger som jag gör detta.
Kan verkligen rekommendera det här receptet. Ett gott lite grövre bröd. Hade inte rågsikt hemma utan tog fullkornsdinkelmjöl. Det blev jättegott och så lätt och enkelt att göra!
Oj, vilken fullträff!! Båda barnen åt av detta bröd och tyckte om det!! Kan varmt rekomendera detta recept!!
Gott o lättbakat! Jag brukar slänga i lite mer blandade frön i degen, samt byta ut lite vetemjöl mot grövre
Hej. Tänker göra detta bröd vid tillfälle. Jag undrar bara om man inte ska skära brödet i rutor först innan det ska jäsa sista gången?
Gjorde detta bröd idag, det fick fin höjd och var lätt att göra. Jag gjorde inte rutor utan skar det när det kallnat. Ett topprecept! / Pytte
Hej, alltid gott med nybakt bröd, och detta kommer jag förmodligen att göra fler gånger...har bara så många recept som jag vill prova :) Enkelt och gott.
super gött
Mums vad gott och lätt att göra. Jag tog i ett par dl grahamsmjöl också och minskade på både vete- rågsikts- mjölet.
Receptet funkade jättebra. Jag skar inte brödet före gräddning utan gjorde det efteråt. Tänkte först att jag skulle frysa en del av bröden, men det blev inte av. Men det visade sig att det skulle inte behövas heller, för det höll sig några dagar utan att blir torrt och vips så var det slut.
Det vart ett gott bröd.
Det var ett ett jättegott bröd!
På min hemsida http://www.ordalag.se/RECEPT/recept.htm har jag ett superenkelt recept på långpannebröd. Lite färre ingredienser och ingen knådning. Bara att jobba ihop i bunden och hälla ut i långpannan, dekorera, grädda och ställa fram som det är. Gör alltid succé på buffébordet. Karin http://www.ordalag.se/RECEPT/recept.htm
Hej! Jag jobbar i ett daghemskök och har bakat långpannebrödet där flera gånger,väldigt populärt!Dom tycker det är jättegott!
Jag bakade detta häromdagen men ändrade lite. Jag uteslöt solroskärnorna och använde vanligt vetemjöl istället för fullkorn. Jag provade också att pensla med smör och strö över sesamfrön och blå vallmofrön, tyvärr ramlade alla topping av när vi hanterade brödet så nästa gång får jag pensla med ägg istället. Brödet var supergott slukades glupskt av maken och den 22-åriga dottern. Dottern föreslog att vi skulle testa med flingsalt som topping nästa gång då hon tyckte det skulle passa. De 16 bitarna tog slut på tre dagar och brödet höll sig väl. Jag kommer att rekommendera detta bröd till mina bekanta och släktingar, perfekt om man är många i familjen eller vid bjudning. TACK för receptet till det goda brödet! Hälsningar Camilla
Ville bara tacka för receptet. Det är Precis så här jag vill ha det: Enkelt, smidigt och så gott, så gott!
Gott och enkelt
Jätte gott bröd och lätt bakat. Har blivit en favorit.
Gott och väldigt lättbakat bröd, fettfritt men ändå saftigt.
Gott och lättbakat bröd!
Det har brodet ser ju jatte gott ut, maste absolut testas:) Berattar senare hur det blev!!
Gott bröd! :-) Denna gång gjorde jag rätt! Första gången tog jag fel på rågmjöl och rågsikt :-D. Stabbigt men ätbart.
Jättegott och lättlagat bröd, som hela familjen tyckte om, kommer att baka det igen.
Jättegott bröd, uppskattat av alla som smakat på det.
jättegott!!!!!!
Tummen upp för ett enkelt och gott bröd. Kommer att bakas många gånger till!
Jättegott!! Har just provsmakat och jag kan inte låta bli att ta mer på en gång nu. Definitivt inte sista gången som jag bakar detta!!
Kjempe godt bröd. Kommer til og bake dette flere ganger. Veldig lett og bake. En sterk 4`a i betyg
Smarrigt värre kallar jag detta! Jag gjorde det aningen "nyttigare" genom att tillsätta lite mer nötter & sesam/linfö och pumpakärnor! Hittade samma recept från tidnignen Allt Om Mat =)
Bakade detta bröd härom dagen. Mycket gott tyckte alla.
Jag använde rågmjöl i stället för rågsikt och brödet blev då platt o kompakt, inte alls som på bilden. Men smaken var jättebra så jag kommer att prova igen och då kommer jag att använda rågsikt i stället! Tack för receptet! :)
Vilket underbart gott bröd! Det är lätt att baka och mättar bra! Har bakat det flera gånger nu och kommer göra det igen, många gånger! Tack för receptet! Mvh Maxxa
Supergoda bröd.
Supergott bröd och så smidigt att göra när man ska ha gäster. Mannen väljer detta framför köpebröd :-)
Lättbakat och gott bröd. Inget knåda, bara att platta ut det i långpannan. Superenkelt. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.
Enkelt och gott bröd som kommer att bakas flera gånger här hemma
Jättegott och enkelt! Tack för receptet!
Enkelt o gott. Bytte ut långpannan till en form 35×26cm, då blev brödet både högre o saftigare. Blandade även i linfrö,0,5 dl.. Tack för ett bra recept!☺