Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannebröd

(40 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Ett lättbakat bröd, bara att trycka ut i långpannan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°. Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig.
  3. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, solrosfrö, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakningen.
  4. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  5. Klä en långpanna, ca 30x40 cm invändigt med bakplåtspapper. Tryck ut degen i långpannan. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
  6. Skär rutor med en mjölad kniv, för att varje ruta ska jäsa upp.
  7. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.
  8. Skär det i rutor.
  9. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (40)

  • kjutte 21 februari 2009

    Har provat detta långpanne bröd och rekomenderar det.. Enkelt att baka och mycket gott.

  • kaahlin 22 februari 2009

    Antar att mitt inte vart rätt när jag laga det för det vart som knäcke när det var färdig gräddat i ugnen vad har jag gjort för fel då?

  • Starfight 23 februari 2009

    Bakade detta till frukost idag, det blev kalas gott! Så det kan nog tänkas bli fler gånger som jag gör detta.

  • Alicemargareta 24 februari 2009

    Kan verkligen rekommendera det här receptet. Ett gott lite grövre bröd. Hade inte rågsikt hemma utan tog fullkornsdinkelmjöl. Det blev jättegott och så lätt och enkelt att göra!

  • Skorpis 25 februari 2009

    Oj, vilken fullträff!! Båda barnen åt av detta bröd och tyckte om det!! Kan varmt rekomendera detta recept!!

  • fen0mena 27 februari 2009

    Gott o lättbakat! Jag brukar slänga i lite mer blandade frön i degen, samt byta ut lite vetemjöl mot grövre

  • evaldo 1 mars 2009

    Hej. Tänker göra detta bröd vid tillfälle. Jag undrar bara om man inte ska skära brödet i rutor först innan det ska jäsa sista gången?

  • pytte24 1 mars 2009

    Gjorde detta bröd idag, det fick fin höjd och var lätt att göra. Jag gjorde inte rutor utan skar det när det kallnat. Ett topprecept! / Pytte

  • marielotta 2 mars 2009

    Hej, alltid gott med nybakt bröd, och detta kommer jag förmodligen att göra fler gånger...har bara så många recept som jag vill prova :) Enkelt och gott.

  • wiwwi81 7 mars 2009

    super gött

  • hogdala214 8 mars 2009

    Mums vad gott och lätt att göra. Jag tog i ett par dl grahamsmjöl också och minskade på både vete- rågsikts- mjölet.

  • LillCarina 8 mars 2009

    Receptet funkade jättebra. Jag skar inte brödet före gräddning utan gjorde det efteråt. Tänkte först att jag skulle frysa en del av bröden, men det blev inte av. Men det visade sig att det skulle inte behövas heller, för det höll sig några dagar utan att blir torrt och vips så var det slut.

  • bp72 8 mars 2009

    Det vart ett gott bröd.

  • blekarn 11 mars 2009

    Det var ett ett jättegott bröd!

  • Bakarlag 13 mars 2009

    På min hemsida http://www.ordalag.se/RECEPT/recept.htm har jag ett superenkelt recept på långpannebröd. Lite färre ingredienser och ingen knådning. Bara att jobba ihop i bunden och hälla ut i långpannan, dekorera, grädda och ställa fram som det är. Gör alltid succé på buffébordet. Karin http://www.ordalag.se/RECEPT/recept.htm

  • vadur65 14 mars 2009

    Hej! Jag jobbar i ett daghemskök och har bakat långpannebrödet där flera gånger,väldigt populärt!Dom tycker det är jättegott!

  • gadget 20 mars 2009

    Jag bakade detta häromdagen men ändrade lite. Jag uteslöt solroskärnorna och använde vanligt vetemjöl istället för fullkorn. Jag provade också att pensla med smör och strö över sesamfrön och blå vallmofrön, tyvärr ramlade alla topping av när vi hanterade brödet så nästa gång får jag pensla med ägg istället. Brödet var supergott slukades glupskt av maken och den 22-åriga dottern. Dottern föreslog att vi skulle testa med flingsalt som topping nästa gång då hon tyckte det skulle passa. De 16 bitarna tog slut på tre dagar och brödet höll sig väl. Jag kommer att rekommendera detta bröd till mina bekanta och släktingar, perfekt om man är många i familjen eller vid bjudning. TACK för receptet till det goda brödet! Hälsningar Camilla

  • natalex 21 mars 2009

    Ville bara tacka för receptet. Det är Precis så här jag vill ha det: Enkelt, smidigt och så gott, så gott!

  • carnis 22 mars 2009

    Gott och enkelt

  • lisbethf 18 maj 2009

    Jätte gott bröd och lätt bakat. Har blivit en favorit.

  • idea_ 6 juni 2009

    Gott och väldigt lättbakat bröd, fettfritt men ändå saftigt.

  • alvig 23 juni 2009

    Gott och lättbakat bröd!

  • Nena81 25 juni 2009

    Det har brodet ser ju jatte gott ut, maste absolut testas:) Berattar senare hur det blev!!

  • sikaal 13 juli 2009

    Gott bröd! :-) Denna gång gjorde jag rätt! Första gången tog jag fel på rågmjöl och rågsikt :-D. Stabbigt men ätbart.

  • bettan633 21 augusti 2009

    Jättegott och lättlagat bröd, som hela familjen tyckte om, kommer att baka det igen.

  • mafia 25 augusti 2009

    Jättegott bröd, uppskattat av alla som smakat på det.

  • leolina 24 september 2009

    jättegott!!!!!!

  • Born61 2 oktober 2009

    Tummen upp för ett enkelt och gott bröd. Kommer att bakas många gånger till!

  • Myggan-65 30 oktober 2009

    Jättegott!! Har just provsmakat och jag kan inte låta bli att ta mer på en gång nu. Definitivt inte sista gången som jag bakar detta!!

  • lindakh 2 november 2009

    Kjempe godt bröd. Kommer til og bake dette flere ganger. Veldig lett og bake. En sterk 4`a i betyg

  • car0lina 20 november 2009

    Smarrigt värre kallar jag detta! Jag gjorde det aningen "nyttigare" genom att tillsätta lite mer nötter & sesam/linfö och pumpakärnor! Hittade samma recept från tidnignen Allt Om Mat =)

  • TaMaAa 2 januari 2010

    Bakade detta bröd härom dagen. Mycket gott tyckte alla.

  • Ariel 23 maj 2010

    Jag använde rågmjöl i stället för rågsikt och brödet blev då platt o kompakt, inte alls som på bilden. Men smaken var jättebra så jag kommer att prova igen och då kommer jag att använda rågsikt i stället! Tack för receptet! :)

  • maxxa 24 maj 2010

    Vilket underbart gott bröd! Det är lätt att baka och mättar bra! Har bakat det flera gånger nu och kommer göra det igen, många gånger! Tack för receptet! Mvh Maxxa

  • superh 21 mars 2011

    Supergoda bröd.

  • LindaEkstrand 26 november 2011

    Supergott bröd och så smidigt att göra när man ska ha gäster. Mannen väljer detta framför köpebröd :-)

  • flabban 9 april 2012

    Lättbakat och gott bröd. Inget knåda, bara att platta ut det i långpannan. Superenkelt. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • safir74 20 juni 2012

    Enkelt och gott bröd som kommer att bakas flera gånger här hemma

  • heeku77 30 januari 2015

    Jättegott och enkelt! Tack för receptet!

  • inkan29 15 maj 2015

    Enkelt o gott. Bytte ut långpannan till en form 35×26cm, då blev brödet både högre o saftigare. Blandade även i linfrö,0,5 dl.. Tack för ett bra recept!☺

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.