Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långpannekaka x 7 smaker och 3 garneringa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Här är en långpannekaka som man kan variera som bara den. Några förslag hur finns i receptet. Sen är det bara din egen fantasi som sätter gränserna!

Ingredienser

Instruktioner

Smörj en form, ca 30 x 40 cm, och strö på råsockret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt önskad smaksättning. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i 25-40 minuter i 175°. Stjälp upp kakan. Garnera kakan efter önskemål.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lulu 27 februari 2012

    Kan man baka detta med olja också?

  • MiciSays 4 juli 2016

    Tack för detta recept som passade utmärkt när baklusten slog till en regnig dag på stugan. Urvalet av ingredienser i skåpet var begränsat och därför var dessa alternativ perfekta. Satte i 1/2 l jordgubbar i bitar. Har lärt mig från ett italienskt recept att sätta kanel i sockerkaka. Det gjorde jag även nu, ca 1/2 tsk. Pröva! Då kakan ännu var ljum åt vi med glass. Det var smaskens.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.