Skagenröra är en klassiker i vårt svenska matarv. Här blir den goda röran härlig fyllning i en lyxig smörgåstårta
Instruktioner
- Kantskär brödet och lägg ut dem tre och tre. Gör tre rundlar med en form eller tallrik, cirka 22 centimeter i diameter.
- Skala och hacka räkorna och äggen. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt och peppar.
- Fördela hälften av fyllningen på första lagret bröd. Lägg på ett nytt lager bröd och därefter resten av fyllningen. Täck med ytterligare ett lager bröd.
- Blanda crème fraiche och majonnäs och bred runt kanterna och på toppen. Plasta in och låt tårtan vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
- Vid servering: Täck kanterna med hackad dill. Garnera med räkor, löjrom, äggklyftor, citron och dill.
- Lycka till!
Publicerat den
21 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar