Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kräfttårta med löjrom

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fick detta recept från en jobbarkompis en gång och har gjort den ett flertal gånger, både till jul, midsommar och knytkalas och fått mycket beröm. Den är dessutom så enkel att göra så t.om sambon klarade av den. Har även gjort den med räkor istället, men kräftstjärtar blir godast tycker jag. Bäst blir tårtan om man gör den dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten. Smula kavringen, smält smöret och blanda det med brödsmulorna i en bunke. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Hacka kräftor och rödlök, vill man kan man andvända matberedare här, men kör den inte för länge. Lite tuggmotstånd bör det vara. Blanda med kesella, philladelphia och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Smält på svag värme i en kastrull. Rör ner i smeten och blanda väl. Fördela massan i formen och släta till ytan. Ställ tårtan i kylen för att stelna i minst 2-3 timmar, gärna över natten.
  3. Flytta över tårtan till ett fat och lossa kanten på formen. Garnera med löjrom och hackad gräslök.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • andan 23 juni 2011

    Lättlagad! Bara att läsa innantill!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.