- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Lök och fläsk är alltid gott!
Här är mitt recept på en paj med dessa lite gammalmodiga ingredienser.
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till pajdegen i matberedare.
Låt degen vila i kyl medan du förbereder fyllningen.
- Strimla fläsket i ganska små bitar. Fräs till önskad färg och konsistens. Ta åt sidan.
- Fräs den tunnskivade löken på svag värme tills den blir genomskinlig men inte får färg.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm.
Klä kanterna med folie så de inte rasar ner. Picka pajskalet med en gaffel.
Förgrädda pajskalet i ugn 200 grader ca 10 minuter. Höj temperaturen till 225 grader.
Tag bort folieremsorna. Lägg i lök, ost och fläsk blandat i pajskalet.
- Rör ihop ingredienserna till äggstanningen och slå den över fyllningen.
Grädda pajen i 225 graders ugn ca 40 minuter eller till äggstanningen har stannat.
Publicerat den
8 december 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kul med lite gammeldags recept!!. Kommentar kommer längre fram...//lillawe